Turnaround Kracht

De hoogwaardige logistieke dienstverlener Kracht (60 fte’s) maakt al 3 jaar lang verlies. Kracht zit bij intensief beheer van haar huisbank. De externe aandeelhouder, een vermogende familie, heeft zijn vertrouwen opgezegd in de DGA.

In opdracht van de vennootschap/DGA ga ik individuele gesprekken aan met 8 cruciale functionarissen en bestudeer ik interne en externe bronnen. Ik heb veelvuldig contact met de DGA. Na 1 week wordt een UWV-procedure voorbereid met hulp van een advocaat en na 2 ½ week presenteer ik mijn adviesrapport Plan (ruim 40 pagina’s in PowerPoint). Kracht moet stoppen met één van de 3 activiteiten, omdat deze qua karakteristiek afwijkt van de rest. Kracht moet kiezen voor een niche positionering om zo weg te blijven van concurrenten met meer schaal. De algemeen directeur (de DGA) moet extern gericht zijn en de nieuwe functionaris bedrijfsleider moet intern gericht zijn. Op de korte termijn telt cash.

De bank en de informele investeerder spreken hun vertrouwen in het Plan en in de DGA uit. Met hernieuwde energie voert de DGA het Plan uit.